מרק ירקות חורף עם גריסים. מרק בריא ומפנק, חגיגה של ירקות שורש, לפת, קולורבי, גזר ובטטה. אפילו מצאתי בטטה סגולה, כי זה נחמד להתנסות בדברים חדשים ובזכותה המרק קיבל צבע משגע. הוספתי עוד חצי כוס גריסים כדי לעבות ולהפוך אותו לארוחה של ממש.מרק ירקות חוף עם גריסים. צילום: ריאן

מרק ירקות חורף עם גריסים
2 בצלים יבשים קצוצים דק
10-6 בצלי שאלוט קלופים בשלמותם
8 שיני שום פרוסות
3 גזרים קלופים ופרוסים
לפת וקולורבי קלופים וחתוכים לקוביות
שורש פטרוזיליה קלוף
כרישה שטופה ופרוסה
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
חצי חבילה כוסברה (או פטרוזליה) קצוצה גס
כ־5 גבעולי נענע רק העלים
כ־3 גבעולי סלרי
כ־50 גרם חמאה (או 3-2 כפות שמן זית)
חצי כוס גריסי פנינה מושרים במים כחצי שעה (לא חובה, אפשר רק לשטוף ולתת תוספת זמן בבישול)
מעט שמן זית לטיגון
פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
מלח
ליטר וחצי מים רותחים

גזר, שום ובטטה סגולה. צילום: ריאן

אופן ההכנה:
בסיר רחב ועמוק מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד זהוב. מוסיפים את שיני השום, הכרישה והשאלוטים ומטגנים יחד עוד כמה דקות (זהירות, לא לשרוף את השום).
מוסיפים את קוביות הגזר, הבטטה והסלרי, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומטגנים יחד עוד כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את ירקות השורש החתוכים ומתבלים במלח ובפלפל שחור ומטגנים כמה דקות את כולם יחד.

מוסיפים את המים הרותחים, הגריסים והכורכום. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך. מוסיפים את הנענע והכוסברה ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה. אפשר להוסיף מים רותחים במידת הצורך.

אפשר גם: להתפנק מעט ולהוסיף בעת ההגשה פרמז'ן מגוררת מעל, או לזרוק קובייה קטנה של חמאה ולערבב, כמעין תיבול מפנק.

ואפשר גם: להוסיף פטריות מטוגנות בשמן זית עם מעט שום ופלפל שחור. גם אגוז מוסקט מגורר יוסיף לחגיגת החורף. הכי מומלץ להוסיף את כל התוספות גם יחד ולהתפנק עד הסוף. 

, מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו