יש כאלה שמרק מהווה עבורם את המנה הראשונה בכל ארוחה. אצלנו במשפחה, המרק מגיע אחרי המנה העיקרית. כששואלים אותנו מדוע אנחנו מספרים שזה מנהג שהתגלגל מהמשפחה של סבא כשעוד היתה באירופה, לפיו אם חלילה תפרוץ מלחמה בזמן הארוחה, את המנה העיקרית הם הספיקו לאכול.צילום: יח"צ

ומכיוון שמסורת זאת מסורת, כל ארוחה חורפית אנחנו מסיימים בצלחת מרק, ובשישי האחרון ניסינו את המרקים החדשים שקנור השיקה. לסדרת "נמס בכוס" מתווסף מרק עדשים חריף ולסדרת "מרק ביום" מתווסף מרק קטניות.צילום: יח"צ

מה חשבנו?
הגענו לטעימה עם צפיות מאוד נמוכות, כי אנחנו לא אנשים של מרקים נמסים משקיות אלא מעדיפים את הדבר האמיתי. ממרק הקטניות הופתענו לטובה. לפי מה שכתוב ברכיבים שלו, הוא מכיל עדשים כתומות, עדשים חומות, אפונה, גריסים וירקות, מה שעל פניו אמור להפוך אותו לעשיר מאוד ומשביע מאוד. בפועל ראינו גריסים, מעט עדשים ירוקות וזהו. יחד עם זאת, המרק סמיך מאוד, לא מורגש שהוכן מאבקה ואחרי צלחת אחת מזגנו לעצמנו צלחת שנייה, מה שאומר הכל. בהחלט ננסה אותו שוב.

מרק העדשים החריף היה סמיך וחריף בדיוק כמו שכתוב על השקית אבל האבקתיות שלו מורגשת חזק מדי והדעות לגביו היו חלוקות.

שתי האופציות חביבות לימים בהם לא הספקנו להכין מרק אמיתי מרכיבים טריים, אבל מן הסתם לא מהוות תחליף לדבר האמיתי.

מחיר: מרק עדשים חריף – 5.10 שקלים. מרק קטניות – 8.20 שקלים.


ערכים תזונתיים: מרק עדשים חריף- 43 קלוריות ל 100 מ"ל מרק מוכן, 8.1 גרם פחמימות מתוכן 1.3 גרם סוכרים, 1.2 גרם שומנים מתוכם 0.7 גרם שומן רווי, 265 מ"ג נתרן. מרק קטניות – 34 קלוריות ל 100 מ"ל מרק מוכן, 6.4 גרם פחמימות מתוכן 0.8 גרם סוכרים, 0.3 גרם שומנים מתוכם 0.2 גרם שומן רווי, 264 מ"ג נתרן. 

, מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו