תבשיל עוף בשילוב כרובית. זה בעצם סופריטו אבל ללא טיגון. את הכרובית אפיתי בתנור. כידוע, סופריטו פירושו מטוגן ותבשיל כזה מגיע עם תפוחי אדמה מטוגנים, אך לא הפעם. החלפתי אותם בכרובית, שעכשיו נמצאת בשיא העונה. זה ירק נהדר, ואני לא מכיר מישהו שלא אוהב אותו.
ההכנה קלה ומהירה יחסית לתוצאה. אם נצמדים למתכון ולשלבי ההכנה מתקבל תבשיל בצבע עמוק ויפה, עשיר בריחות וטעמים. נפלא לצד אורז לבן ומתאים גם עם לחם.תבשיל כרובית ועוף. צילום: ריאן

תבשיל עוף וכרובית
החומרים:
750 גרם כרעיים ללא העור, מחולקים לשניים, שטופים ומסוננים
כרובית בינונית
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
שמן לטיגון
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
חצי כפית כורכום
מלח
ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שקוף. מגבירים אש, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול, מתבלים ומבשלים על אש קטנה כ־25 דקות.צילום: ריאן

מורחים בשמן את הכרובית בשלמותה, מניחים במרכז בתבנית עם נייר אפייה, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכחצי שעה עד 40 דקות או עד להשחמה יפה.

מוציאים את הכרובית, מצננים מעט ומחלקים לפרחים קטנים ושלמים. מסדרים יפה בסיר בין חלקי העוף, מנענעים את הסיר בעדינות כדי שהנוזלים יגיעו לכל פרחי הכרובית. במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים רותחים. מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־120 מעלות לעוד כשעה. אפשר להמשיך לבשל על אש קטנה, אבל אני מעדיף תנור.

, מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו