הזמנתם אורחים להדלקת נרות חנוכה? רוצים לגוון את הכיבוד הרגיל ולהכין לביבות מעט שונות? הנה מתכון טעים ומזין של לביבות טונה אפויות ביוגורט ועשבי תיבול, באדיבות טונה סטארקיסט. 

לביבות טונה. צילום: סטארקיסט

לביבות טונה אפויות ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
(20 לביבות)

מצרכים:

2 קופסאות טונה בשמן זית מסוננות (לשמור בצד את השמן המסונן)
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה
5 כפות קוואקר
2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים להשחמה קלה ב-2 כפות שמן זית מסונן היטב שנותר מהטונה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סילאן
2 גזרים מגוררים בפומפייה דקה
מלח, פלפל
1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף

לרוטב יוגורט:

1 גביע יוגורט 1.5%
1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
2 שיני שום כתושות
כף שמן הזית שנותר מקופסאות הטונה
1/2כוס עשבי תיבול טריים קצוצים לבחירתכם (שמיר, עירית, טימין)
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
כף לימון כבוש קצוץ דק

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל - 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים.

מניחים נייר אפיה על תבנית (אין צורך לשמן). אוספים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה ומניחים אותן על ניר האפייה. מכניסים לתנור חם.

אחרי כ-10-15 דקות הופכים את הלביבות ואופים למשך 10 דקות נוספות.

בזמן שהלביבות בתנור, מערבבים את כל הרכיבים לרוטב היוגורט ומניחים בקערת הגשה.

בתאבון!

, מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו