צילום: ליהיא לפיד

נתקעת בלי סופגניות ועוד רגע הדלקת נרות?!
אז הנה המתכון הכי פשוט, מבית הסבתות שלנו- בלי שמרים ובלי עניינים- עם מרכיבים שיש בכל בית (ואם לך אין- אז בטוח יש לשכנה או לשכן).

מתכון קצת אחר, להכנת סופגניות בלי שמרים, אבל עם יוגורט.
המתכון הזה מתאים להכנת סופגניות ביתיות.

הן יוצאות קצת קטנות ועקומות, אבל טעימות, מתוקות וממלאות את הבית בריח של חג.

מערבבים בקערה:
3 כוסות קמח תופח
4 כפות סוכר
2 ביצים
2 גביעי יוגורט (או לבן)
מערבבים היטב לתערובת, עד שאין גושים (אפשר עם כף וגם עם מערבל מזון או מיקסר)

הכנה:
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ואז מחלישים את האש (חשוב! כשהשמן חם מדי הן יישרפו מבחוץ).
ממלאים כף גדושה בתערובת ומכניסים לשמן. לא יותר מכף גדושה לסופגנייה. זו לא תערובת

שמתאימה לסופגניות גדולות, כי אז הן לא יתבשלו מבפנים (וזכרו, הן עוד יתפחו קצת).

מטגנים על האש הקטנה (!), עד שמשחים מבחוץ ומוציאים לנייר סופג (מומלץ לפתוח את הסופגנייה הראשונה ולבדוק שהיא התבשלה עד המרכז. לפי זה תוכלו לדעת כמה זמן טיגון הן צריכות ולא לפחד אם הן כהות מבחוץ).

זורים אבקת סוכר ומגישים.

אני מגישה אותן עם קערית אבקת סוכר וקערית ריבה.

שכל אחד יטבול ויזלול איך שנעים לו.

למי שרוצה לשמח ילדים עוד יותר: אפשר לחמם 150 גרם שוקולד עם 30 גרם חמאה, בסיר בתוך סיר, לטבול את הסופגניה ולפזר סוכריות של עוגת יומולדת.

חג שמח! ושיהיה חם וטוב בכל הבתים בישראל.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו