חנוכה בפתח, אבל מאחר שהסופגניות כבר עוטפות אותנו מכל עבר, החלטתי ללכת הפוך. בחרתי הפעם בלביבות מלוחות - עם תפוחי אדמה, ממולאות בשר ומטוגנות במעט שמן. עם המחבתות שיש היום אפשר לוותר על רוב השמן בלי לפגוע בטעם או בצורה, ועל הדרך לשמור על הבריאות ועל הקלוריות - למי שסופר גם בחג.

לביבות ממולאות בשר. צילום: ריאן

הלביבות נפלאות לצד ירקות טריים ורעננים. אני אוהב צנון חתוך, פלפל חריף ועלי כוסברה. גם סלסלה של עגבניות או סחוג ירוק או סלט ירקות חתוכים גס. ארוחת חג קלילה ומקסימה. חג שמח.

לביבות תפוחי אדמה
חומרים למעטפת:
1 ק"ג תפוחי אדמה
בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שמן
2 ביצים
כוס מים
פלפל שחור
מלח

למלית:
2 בצלים גדולים קצוצים דק
300 גרם בשר טחון
כוס צנוברים
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית קינמון
חצי כפית צ'ילי גרוס
מלח

אופן הכנת המלית:
מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד.

מועכים ומפוררים תוך כדי כך את התערובת עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים, מערבבים ומניחים בצד עד שהמלית תתקרר.


הכנת המעטפת:
מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מסננים מהשמן ומניחים בצד.

מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים (פחות מפירה), מסננים את הנוזלים ומייבשים את תפוחי האדמה עד לייבוש מקסימלי, בלי לשרוף את הסיר או את הירקות עצמם.

מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים את שאר החומרים, כולל הבצל המטוגן והמסונן, מערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד, מעבירים לחצי שעה במקרר (או מחצית הזמן במקפיא). מתקבלת עיסה נוחה לעבודה. אם היא נוזלית אפשר להוסיף מעט קמח.

הכנת הלביבות:
עובדים עם קערית מים כדי להרטיב בה את הידיים. לוקחים גוש מתערובת תפוחי האדמה (בערך כף וחצי) יוצרים עיגול יפה, מועכים במרכז בעזרת האגודל ויוצרים גומה שממלאים במלית הבשר (בערך כף וחצי). סוגרים בעדינות כשהידיים רטובות ומעגלים לעיגול אחיד. מועכים בעדינות עד שמתקבלת לביבה יפה ושטוחה. נשמע מסובך, אבל אחרי שתיים-שלוש לביבות אתם על הגל.

מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שמתקבל צבע שחום יפה. 

, מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו