הנה עוד רעיון לקינוח ארוחות החג. אמנם הוא פרווה, אבל בטעמים עשירים ומפתיעים.

כמו במלבי הפרווה מחלב קוקוס, אני מאמץ את חומר הגלם הנהדר הזה להכנת הקינוח המוכר, אבל עם טוויסט מפתיע.

אני גם לוקח את הפלאן שכולם מכירים קצת רחוק יותר, ומוסיף לו קוביות מלון, קוקוס וגרידת לימון. נראה מי יישאר אדיש לקינוח מפתיע כזה. חג שמח!

 צילום: ריאן

פלאן קוקוס (פרווה)

(תבנית 24 או כ-8 תבניות אישיות)

החומרים:

פחית נוזל קוקוס (400 גרם)

1/2 פחית קרם קוקוס (200 גרם)

3 ביצים

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל או כפית וחצי תמצית וניל איכותית

2 פקקי טריפל סק או ליקר תפוזים או כל ליקר שאוהבים

הקרמל:

כוס סוכר

1/2 כוס מים

קישוט והגשה:

קוביות מלון

קוקוס קלוי

גרידת ליים

ההכנה:

מתחילים בהכנת הקרמל. ממיסים את הסוכר במים עד שמתקבל צבע ענברי עדין. יוצקים מיד לתבנית גדולה או לתבניות אישיות קטנות (כיסוי התחתית).

מחממים את הקוקוס ואת הסוכר עד רתיחה עדינה.

בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר וניל וליקר. יוצקים את תערובת הקוקוס החם לתערובת הביצים, בזרם עדין ובערבוב מתמיד, ומעבירים לתבנית או לתבניות האישיות.

מניחים בתבנית שיש בה מים בתחתית, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־160, מעלות לכ־45 דקות עד שהפלאן מוכן — יציב בדפנות ורוטט מעט במרכז.

מצננים. בעת ההגשה מעבירים סכין בדפנות, הופכים על צלחת הגשה, מקשטים במעט קוקוס קלוי, בגרידת ליים ובקוביות מלון.

אפשר גם לחובבי הקוקוס: להוסיף לתערובת 50 גרם קוקוס. מוסיף אבל המרקם החלק משתנה.

פלאן חלבי גרסה לייט

החומרים:

4 כוסות חלב

3 ביצים

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

2 פקקי טריפל סק או ליקר תפוזים או מה שאוהבים

פלאן חלבי גרסה עשירה 

החומרים:

פחית חלב מרוכז

2 כוסות חלב

3 ביצים

3 חלמונים

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

אופן ההכנה זהה.