מוצרי מזון שפג תוקפם | צילום המחלקה הוטרינרית ראשון לציון

במאי האחרון נערכה ביקורת של השירות הווטרינרי העירוני במפעל בשר בראשון לציון. במהלך הביקורת התגלו ליקויים קשים, ובעקבותיה הושמדו 15 טון של של בשר שלא היה ראוי למאכל. כעת דווח לעיריית ראשון לציון שהמפעל נסגר והועבר לאשדוד.

לפני כחודש דיווחנו כאן על ביקורת שערך השירות הווטרינרי במפעל בשר מקומי, הנמצא בבעלות נחום ביתן, מבעלי רשת 'יינות ביתן'. בביקורת התגלו ליקויים קשים ומוצרים רבים הושמדו.  

"לפני כשלושה שבועות עודכנתי על ידי רישוי עסקים שמפעל הבשר פועל באופן כזה שחצי ממנו נסגר ורק החצי השני שלו פעיל", מספר על השתלשלות העניינים, תומר ניסימיאן מהשירות הווטרינרי העירוני. לדבריו נודע לעירייה שהמפעל ממשיך לעבוד במתכונת מצומצמת, "ביקשו מאיתנו שנבדוק את זה. כשביקרנו במקום חשכו עינינו".

מה גיליתם?

"המקום היה במהלך שיפוץ ועבדו שם במקביל לטיפול בבשר. ביקשנו לראות את חדר הקירור, והבחנו שזה הפך למחסן של מוצרים פגי תוקף. בסופו של תהליך השמדנו 15 טון בשר לא ראוי למאכל". 

חלק ממוצרי המזון שהתגלו בביקורת | צילום השירות הווטרינרי עיריית ראשל"צ

ניסימיאן מוסיף ואומר: "על פי חוק הגנה על מזון ונהלי משרד הבריאות, מוצרי בשר נחשבים כמוצרים רגישים שיש להשמידם מיידית כאשר הינם לא ראויים למאכל ואין להחזיקם או לשנעם בשום מצב. האחריות על החזקת מזון באופן תקין, הינה שייכת ליצרן. במצבים בהם היצרן כושל בתפקידו, אנו נמצאים במקום בכדי להגן על הציבור". 

בתום הביקורת מדווח ניסימיאן שנשלח מכתב למשרד הבריאות ובו בקשה לסגירת העסק. עתה מתברר שהמפעל בראשון לציון אכן נסגר. 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "לפני כשבועיים בוצעה ביקורת משותפת לשירות המזון המחוזי יחד עם עיריית  ראשל"צ . בהתאם לדיווח מהמחוז וללא תלות בממצאים, הנהלת המפעל החליטה ביוזמתה על סגירתו". 

תגובתו של ביתן לא התקבלה עד לרגע זה, ותתפרסם כשתתקבל. 

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו