פונדק אקספרס

בעלים:  שוקי נגרי, בנם של ליאון ומרים ז"ל שהקימו את המקום.

כתובת: אברהם אלטלף 2, יהוד.

ותק: המקום פועל משנת 1963.

מנת הדגל: קציצות קבב בפיתה. במנה נכללים חומוס וטחינה תוצרת בית, בצל על האש ופלפל ירוק חריף ב־28 שקלים.

פונדק אקספרס | צילום: תומי הרפז

הסיפור המוזר או המפתיע ביותר שהתרחש בדוכן? "היו מהנדסים שהיו מגיעים אלינו מהתעשייה האווירית בשנות ה־80. הכרתי אותם בזמנו וידעתי בדיוק מה הם רוצים לאכול בפיתה. עברו 30 שנים, ויום אחד הגיע אחד המנדסים מאז. פתאום נזכרתי בו והכנתי לו בדיוק מה שהוא אוהב למרות הזמן שחלף. הוא פשוט התמוגג מאושר מהמנה, היא הייתה בדיוק כמו שהוא זכר אותה".

מפורסמים שבאים לאכול: "ד"ר שקשוקה, ערד ניר, שלומי שבת ,יואב יצחק ועוד רבים וטובים".

הייחוד של המקום: "המקום פעל בתחילת דרכו כאוטובוס, ובשנות ה־80 עבר למבנה בטון. ולא פחות חשוב: חצי מנה עולה בדיוק חצי מהמחיר של מנה".

מה סוד המתכון? "הסוד בהכנת הבשר הגיע ממסורת טורקית. את המנה הספציפית אבא שלי שכלל. כשהתחלנו למכור את הקבב שלנו זה היה דבר שעוד לא ממש היה מוכר בארץ".

עוד מנות מומלצות: חומוס בתוספת ביצה ב־17 שקלים, חביתת ירק ב־17 שקלים ולימונדה תוצרת בית בחמישה שקלים.

מסר לרעבים: "הגריל עובד כל הזמן, הוא פנוי למי שיבוא. ממליץ להגיע אלינו מ־12:00, כי אז עדיין רגוע. בצהריים כבר נהיה עמוס, אבל בכל זאת אצלנו כל אחד מקבל את המנה שלו בזמן".

השקשוקה של אפי

בעלים: אפי גואטה.

כתובת: רחוב יחזקאל קזז 12, אור יהודה.

ותק: נוסד ב־1994.

מנת הדגל: "יש שתיים והן גדולות מאוד: הראשונה היא שקשוקה שמגיעה במחבת עם חמוצים, טחינה ולחם ב־38 שקלים, והשנייה היא מפרום קוסקוס וירקות ב־50 שקלים".

השקשוקה של אפי | צילום: תומי הרפז

הסיפור המוזר או המפתיע ביותר שהתרחש במקום? "היו לנו מקרים מוזרים ומפתיעים של תיירים מחו"ל שהגיעו לכאן במיוחד אחרי שהם שמעו על הדוכן שלנו מחברים".

מפורסמים שבאים לאכול: "אביתר ואורנה בנאי, קורין אלאל, הכדורגלנים גל אלברמן וטל בן חיים הבלם".

הייחוד של המקום: "משפחתיות, קהל נאמן והקרבה הרבה של המקום לבסיס תל השומר".

מה סוד המתכון? "תמיד הייתי צמוד לסבתא במטבח וגם גרתי סמוך לשוק, משם למדתי הכול. האוכל הוא על טהרת הבישול של יהודי לוב. כל המתכונים אצלי בראש, ובעיקר בלב".

עוד מנות מומלצות: "דג חריימה (מחיר לפי סוג הדג) ומנות של שעועית עם בשר עגל ושל טבחה טריפוליטאית ב־60־50 שקלים. המנות מוגשות עם תוספות כמו אורז ופלפלים".

מסר לרעבים: "אצל אפי לא טעים, לא משלמים. אני ממליץ לכולם להגיע אלינו ולצאת שבעים אחרי חוויה בלתי נשכחת".

העגלקטיקוס של מוטי

בעלים: ציון דדוש.

כתובת: רחוב העצמאות 5, יהוד.

ותק: הוקם בשנת 2006.

מנת הדגל: שניצל וסביח, יחד ולחוד, בפיתה או בבגט, מ־22 שקלים ועד 32 שקלים.

העגלקטיקוס של מוטי | צילום: תומי הרפז

הסיפור המוזר או המפתיע ביותר שהתרחש בדוכן? "יש לי הרבה מקרים שאני נותן לנזקקים או לחיילים במדים ארוחה במחיר מופחת או חינם. בשבילי זאת הרגשה נהדרת שאני יכול לשמח ולעשות טוב לאנשים באמצעות האוכל".

מפורסמים שבאים לאכול: "יוסי בניון, טל פרידמן, שוקי נגר ואורן זריף".

הייחוד של המקום: "המקום נפתח ב־6:00 בבוקר ועובד כמשאית על גלגלים".

מה סוד המתכון? "הוא הגיע מאבא שהקים את המקום. הוא הכין את הסביח והשניצל הכי טעימים ומיוחדים".

עוד מנות מומלצות: חביתת ירק בפיתה ובבגט ב־20 שקלים, קבב בפיתה ב־30 שקלים וחזה עוף בפיתה ב־27 שקלים.

מסר לרעבים: "יש לי כמה מסרים כמו למשל 'זהירות, האוכל כאן ממכר', 'טעמת נתפסת', 'אצלנו אף אחד לא נשאר רעב'".

הסביח של גינוס

בעלים: אשר גיני.

כתובת: דוד בן גוריון 11, גבעת שמואל.

ותק: משנת 2016.

מנת הדגל: "סביצל" ־ שניצל וסביח בפיתה או בבגט ב־32 שקלים או ב־38 שקלים.

הסביח של גינוס | צילום: תומי הרפז

הסיפור המוזר או המפתיע ביותר שהתרחש במקום? "היו לי כמה לקוחות שהגיעו פעמיים באותו היום, ובשבילי זאת שמחה כפולה".

מפורסמים שבאים לאכול: "חברת הכנסת לשעבר אנסטסיה מיכאלי".

הייחוד של המקום: "אין לקוח אחד שהגיע לאכול במקום בפעם הראשונה ולא חזר לכאן".

מה סוד המתכון? "כבר שנים אני עובד בתחום ומכל מלמדיי השכלתי. המקום האחרון שעבדתי בו אצל אלי פרטוש גרם לי לחשוב ולהכין את מנת הסביח שלי".

עוד מנות מומלצות: סביח, חזה עוף, שניצל וחביתת ירק.

מסר לרעבים: "זהירות, התמכרות כי הסביח שלנו ממכר".

חומוס הנשיא 57

בעלים: בועז פנצ'וק ויאיר רוזן.

כתובת: הנשיא 57 קריית אונו.

ותק: שנה וחודש.

מנת הדגל: חומוס קבב כבש ובקר או חומוס פרגית ־ הפרגית או הקבב מונחים על החומוס ־ ב־33 שקלים.

חומוס הנשיא 57 | צילום: תומי הרפז

הסיפור המוזר או המפתיע ביותר שהתרחש בדוכן? "היה לנו מישהו שביקש שלוש פעמים מנת חומוס ואכל את המנות עד תום. ממש התרשמתי מזה".

מפורסמים שבאים לאכול: "דן מנו, תמר איש שלום ושפים ממסעדות בבקעת אונו ובהרצליה".

הייחוד של המקום: "מנות גדולות במיוחד".

מה סוד המתכון? "המתכון מבית סבתא שהייתה אשפית בהכנת חומוס. הוא היה טעים כל כך שזאת פשוט הייתה חובה להעביר את המעדן הזה הלאה לאנשים, וזה בדיוק מה שעשיתי עם יאיר".

עוד מנות מומלצות: חומוס גרגירים ב־23 שקלים, פיתה ובה פרגית, חזה עוף או קבב ב־25 שקלים, מנת פלאפל ב־14 שקלים.

מסר לרעבים: "מי שלא אוכל בידיים לא מלקק את האצבעות".

אדם בוואריה בע"מ

בעלים:  אליעזר ספרדי ושרה נמט.

כתובת: רחוב יחזקאל קזז 11, אור יהודה.

ותק: הוקם בשנת 1987.

מנת הדגל: בוואריה חלבית בשמונה שקלים.

אדם בוואריה בע"מ | צילום: תומי הרפז

הסיפור המוזר או המפתיע ביותר שהתרחש במקום? "היה פה אדם שאכל חמש מנות פנקוטה. ורק כדי לסבר את האוזן, אדם ממוצע אוכל בדרך כלל מנה אחת כי מדובר בקינוח כבד מאוד. חוץ מזה, הגיעה אלינו משפחה ישראלית מלוס אנג'לס ששמעה על הבוואריה המפורסמת שלנו בארצות הברית, וזה היה משמח".

מפורסמים שבאים לאכול: "ערן זהבי, אבי נמני, איציק זוהר, מאור בוזגלו ואח של אסי עזר".

הייחוד של המקום: "הרמה והטעם שנשמרים כל השנים, והמשפחתיות והחום שזוכה בהם כל מי שמגיע לפה".

מה סוד המתכון? "הכול באמת נמצא בראש, ואני ואחי שכללנו את זה".

עוד מנות מומלצות: קינוחים כמו מלבי חלבי, פנקוטה וקדאיף, וגם הם עולים שמונה שקלים בסך הכול.  

מסר לרעבים: "אחרי שאכלתם טוב באור יהודה אתם מוזמנים להגיע אלינו לקינוח ולסיים את האירוח בעיר בצורה מתוקה".

מאפייה עיראקית נעמה

בעלים: סלי עזורי ויוסי מורד. "לנשים שלנו קוראים 'נעמה', שם שפירושו בעיראקית הוא לחם, ועל שמן נקרא המקום", הם מספרים.

כתובת: יוסף חיים 20, אור יהודה.

ותק: הוקם בשנת 2003.

מנת הדגל: "סמבו סביח", סמבוסק מטוגן שבתוכו יש סביח, ביצה, עמבה, פטרוזיליה וטחינה ב־22 שקלים.

מאפייה עיראקית נעמה | צילום: תומי הרפז

הסיפור המוזר או המפתיע ביותר שהתרחש בדוכן? "הגיעה אלינו שוטרת מירושלים. המאפים וסוג האפייה שלנו הזכירו לה את אימא שלה שנפטרה ואת הבית שלה כשהייתה קטנה. היא ממש בכתה מהתרגשות".

מפורסמים שבאים לאכול: "פנינה רוזנבלום, רותם אבוהב, מנחם הורביץ והזמרים עופר לוי, קובי פרץ, ליאור נרקיס ופבלו רוזנברג".

הייחוד של המקום: "יש מבחר גדול מאוד של מאפים, כאלה שלא בטוח שיש בכל מאפייה היום".

מה סוד המתכון? "אצלנו בראש, ואנחנו גם עובדים לפי העין. המקום התחיל מהדור שלנו, והכול מתבסס על מתכונים שהגיעו מהבית, מהמשפחה ומהמסורת העיראקית שלנו".

עוד מנות מומלצות: סמבוסק גבינה שנמכר ב־48 שקלים לק"ג, בעבע תמרים (מאפה תמרים) שמחירו 44 שקלים לק"ג ובוריקה במחיר שמונה שקלים.

מסר לרעבים: "לבוא אלינו רעבים. יש לנו מאפים עיראקיים משובחים שמתאימים לכל אחד".