מי שבתחום המזון יודע: לא קל לתחזק עסק מצליח בענף, ורק מעטים מצליחים לעבוד בצורה מוצלחת במשך שנים ארוכות ולהפוך למוסדות מוכרים ואהובים. כדי לסיים את 2018 בצורה אופטימית יצאנו לבדוק איזה עסקי מזון יוצאי דופן נפתחו השנה בעיר. לא יכולנו להתעלם גם מהמסעדה שהפכה למוסד "ראשוני" וסגרה השנה את שעריה. 

סוגרים שנה בנגיסה | צילום: סיוון ברקו, טל גולי, קלמן נתן דוד

'שמחה חומוס' הוא אחד מאלה שבעליו, דניאל פרץ, התקין ממש לאחרונה מזוזה חדשה בכניסה לבית העסק.

העסק שנפתח לפני שלושה חודשים מציע מבחר מנות של חומוס, פול וסלטים ולדברי פרץ, חסיד ברסלב, הכי חשוב "שהאווירה בעסק תהיה שמחה".

כדי לוודא שזה יקרה, רושם פרץ בכל בוקר בדיחה חדשה על לוח המודעות בכניסה לחומוסייה, והלקוחות? צוחקים ומזמינים עוד מנת חומוס. 

כתובת המסעדה: רחוב שמוטקין 10 באזור התעשייה הישן.

שעות פתיחה: ימי ראשון עד חמישי בין השעות 09:30-16:30 מדי יום, ועד השעה 13:00 בימי שישי. 

שמחה חומוס. בדיחה לכל יום | צילום: קלמן נתן דוד

עסק חדש שנפתח לפני כמעט שנה, ובקרוב חוגג יום הולדת ראשון, פונה לחובבי ההמבורגרים המיוחדים, שמוגשים עם תוספות לא שגרתיות הוא בר בורגר קאבנה.

טל גולי, אחד מבעלי המקום, שכבר מחזיק בעסק דומה בעיר יבנה, מספר כי את הבשר לקציצות מכינים טבחי הבר במקום.

בבר אפשר למצוא המבורגרים (כמובן) ומגוון תוספות יוצאות דופן: גבינות צ'דר וגאודה, בייקון, ריבת בצל ועוד, קוקטיילים שונים ומנות ראשונות.

כתובת המסעדה: רחוב רוטשילד 63

שעות הפתיחה: 12:00 בצהריים ועד אחרון הלקוחות.

המבורגר עם תוספות מעניינות בקאבנה בר | צילום: טל גולי

על פלאפל בוופל בלגי כבר שמעת? זו ההזדמנות להכיר את ה'פלאפל הבלגי' שנפתח לפני שלושה חודשים על ידי בני הזוג אלמוג וטלי שם טוב.

לדברי השניים מדובר ב- "במהפכת בריאות שהפכה את  הג'אנק פוד הכי ישראלי לסופר פוד, בריא ודל שומן".

מדובר בבלילה המורכבת מחומרים טבעיים, שהיא למעשה הפלאפל עצמו. את הבלילה יוצקים לתוך תבנית ופל בלגי, ושהיא מוכנה חותכים אותה לחצי, ושופכים לתוכה את כל התוספות המוכרות: סלט, חמוצים, טחינה ועוד. כזה כנראה עוד לא טעמתם. בינתיים הקהל הישראלי חובב הטרנדים מגיע בהמוניו לנסות. 

כתובת המסעדה: רחוב רוטשילד 119.

שעות פתיחה: ימי ראשון עד חמישי מהשעה 10:30 עד 21:00, בימי שישי מ-10:00 עד 15:00.

זה פלאפל? זה קינוח? זה פלאפל בלגי | צילום: סיוון ברקו

מי שמתקשה להחליט ורוצה אפשרויות בחירה ישמח לשמוע על שוק האוכל החדש בקניון הזהב. השוק נפתח בתחילת דצמבר, והוא פועל מדי יום שישי בין 09:30 ל- 15:00 בקומת הקרקע, סמוך לכניסת פריז.

לאכול במקום או ארוז בשקית כדי לקחת הביתה, בשוק תמצאו כמעט כל מה שתרצו: אוכל ביתי מסוגים שונים, מאכלי עדות, מזון תימני, דרוזי או דרום אמריקאי, גבינות בייצור עצמי, פירות, עוגות, שמן זית ועוד.

שוק האוכל בקניון הזהב | צילום: טירן רובין

הסיפור העצוב של השנה שייך למסעדת הגריל בר MEAT BALLאחת המסעדות הוותיקות באזור מתחם המסעדות ובתי הקפה באזור התעשייה הישן, שפעלה במשך 14 שנים בדרך המכבים 8.

ב- 31 באוקטובר השנה, שבוע לפני אירוע השקה לגרסה חדשה של המסעדה, הופתעו לקוחותיה הרבים לגלות שבמקום אירוע חגיגי, המסעדה נסגרה.

מסעדת MeatBall Grill & Diner בראשל"צ. סגירה פתאומית | צילום: עמוד הפייסבוק הרשמי של המסעדה

בהודעה שפרסמו מנהליה נרשם: "בצער רב אנחנו מודיעים שהמסעדה נסגרה, נקווה שבעתיד נוכל להעניק לכם חוויות חדשות". כעת מקווים הלקוחות כי השנה האזרחית החדשה תביא בשורות טובות גם עבור המסעדה האהובה עליהם.